Klubnyheder

Det kan blive en super sæson, men vi har brug for DIN hjælp.

19. september 2019, 10.11

Vi har det allerbedste trænersetup og miljøet omkring holdene er stærkere end i mange år. Men vi vil gerne gøre det endnu bedre:

Til alle med tilknytning til KIF – skal vi tage hinanden i hånden og hjælpe hinanden med, at håndboldsæsonen 2019/2020 bliver den mest fantastiske, sjoveste og bedste sæson nogensinde at være børne- og ungdomsspiller i? Er I med? Det bliver godt – det lover jeg!

Skal vi hjælpe hinanden med at få en super sæson? En sæson med fokus på, at det skal være sjovt og fedt at spille håndbold. En sæson hvor vi husker os selv på, at det er børn der spiller håndbold og det vigtigste lige nu er at de bliver i sporten og udvikler sig i sporten. En sæson hvor vi tør tage snakken med forældrene om, hvad det rent faktisk kan gøre ved et 12-årigt barn, at en far i raseri står og sparker til et reklameskilt alt imens han skriger ”SÅ KIG DOG PÅ MÅLMANDEN!” når en spiller fra sønnen eller datterens hold brænder et vigtigt skud i en kamp. Hvor vi tager ansvar for børnenes oplevelse af kampen. Selvom vi spiller semifinale og det vigtigste i hele verdenen lige nu er at komme i finalen, tør vi bede de 25 mest entusiastiske forældre om ikke at forsøge at overgå de værste Balkan-tilskuere i at råbe efter dommeren. Hvor vi hjælper forældrene til at komme med positiv opbakning til sit eget hold, i stedet for dårlige tilråb til dommeren og modstanderholdet.

Hvor vi tager en snak om sportslighed og ordentlighed med vores egne spillere. Og hvor vi rent faktisk tør holde fast i, at selv de bedste spillere skal opføre sig ordentlig, både over for med- og modspillere. På banen skal vi kæmpe for at vinde! Det er da derfor vi er der. Vi vil gerne have mindst et mål mere end de andre, når kampen er slut. Men måske vi lige skal stoppe op, kigge op og mærke stemningen i hallen. Kampen er vundet, men gruppen af Balkan-wannabees forældre, har råbt så meget af dommeren, at stemningen i hallen er forfærdelig. Det er synd for spillerne. Både dem der har vundet og dem der har tabt.

Hov ja, jeg skrev jo også ”sjoveste”. Og det mener jeg! Helt ærligt, det skal da være sjovt at gå til sport. Det er to minutters refleksionstid værd, at tænkte over, om de spillere man har med til stævne, skal have lov at stå på sidelinjen og komme med hånlige og usportslige kommentarer når den klub vores familier har ”hadet” i generationer er på banen. Med forældre siddende på bænken bagved og grine af, at de fejl deres børn kan fremprovokere ved det andet hold med deres kommentarer. Jeg vil appellere til jeres fornuft. Og jeres hjerte. Er det rimeligt, at der skal være spillere der skal have det forfærdeligt inde på banen, fordi de spiller i en farve jeres spillere og forældre ikke kan lide?

Vi har et fælles ansvar, at der er plads til alle og det er vigtigt, at vi tager et fælles ansvar for, at alle får en god oplevelse. Det synes jeg faktisk!

Med disse ord: Lad sæsonen 2019/2020 blive den mest fantastiske, sjoveste og bedste sæson nogensinde.

Med sportslig hilsen

Anders Fredsgaard

Udviklingsansvarlig i Kolding IF Håndbold